Title - Skatepark

Adres

Skatepark SBA Antwerpen
Parkloods Park Spoor Noord “SPRK”
Damplein 35, 2060 Antwerpen

Toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters.

Openingsuren

Wegens de verstrengde corona maatregelen is het skatepark tijdelijk gesloten.

Tijdens het verlengde herfstverlof op ma 9/11 en di 10/11 zijn er nog twee open sessie telkens van 13:00 – 17:00 voor kinderen van -12 jaar (geboortejaar 2008 en jonger).

Corona maatregelen

 • Verplicht reserveren en registreren via de website.
 • Een afstand van 1,5m moet TEN ALLEN TIJDE bewaard worden.
 • Geen ouders/toeschouwers in het skatepark toegelaten, u brengt uw zoon/dochter enkel naar het skatepark om te sporten.
 • Alle skaters moeten apart/individueel reserveren (groepsreservaties en dubbele boekingen zijn niet toegestaan)
 • Van zodra u het tijdslot niet meer kan aanduiden is het volzet, zorg dat je het juiste slot aanduid
 • U ontvangt een automatische bevestigingsmail met de datum en aanvangstuur van het gereserveerde tijdslot (neem dit mee!)
 • Verwittig ons ten laatste 1 dag op voorhand via mail [email protected] indien u niet kan komen, u neemt immers de plek in van een andere skater.

Inkomprijs

 • €5 cash of payconic
 • Korting via VT tarief A-kaart
 • €50 voor een 10 beurtenkaart inclusief 2 gratis beurten
 • Mogelijkheid tot jaarabonnement indien SBA MEMBER
RESERVEREN EN REGISTREREN

Huisregels

 • Het dragen van een helm wordt streng aangeraden
 • Heb respect voor elkaar, het materiaal en de omgeving
 • Waarschuw als er een skateboard wegschiet
 • Respecteer elkaars niveau en help een beginnende skater
 • Help ons om het skatepark mee proper te houden!
Title - Skateschool

TRY OUTS

Op regelmatige tijdstippen organiseren we een proef lessenreeks. Tijdens deze TRY-OUT reeks van 8 skatelessen kan je kennismaken met onze werking, zonder dat je al onmiddellijk een langdurig engagement hoeft aan te gaan. Zowel beginnende als geoefende skaters vanaf 6 jaar zijn welkom. De club voorziet een skateboard en beschermingsmateriaal, eigen skateboard meebrengen kan. Deelnemers aan de try-outs krijgen voorrang tijdens een nieuw instapmoment voor de trainingen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Momenteel zijn er geen try-outs meer. Schrijf je in voor de NEWSLETTER om op de hoogte te blijven voor aankomende TRY-OUTS!

Inschrijven

TRAININGEN

Wekelijkse skateboardtrainingen in verschillende niveau -en leeftijdsgroepen onder begeleiding van gecertificeerde coaches.
De trainingen voor halfseizoen 2020 starten in september en lopen t/m mei. Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen. De trainingen zijn toegankelijk vanaf 6 jaar. Eigen materiaal is niet noodzakelijk. Tijdens de cluburen is het skatepark exclusief voorbehouden voor de leden. Meer info cluburen/prijzen via inschrijvingsbutton!

De trainingen voor het nieuwe seizoen Januari – December 2021 zullen worden gecommuniceerd via de NEWSLETTER, dus schrijf je zeker in als je op de hoogte wilt blijven!

Inschrijven
Titles Sections - Skatekampen

PROGRESSION SKATECAMPS

Tijdens het PROgression skateboard kamp, bedoeld voor de meer ervaren skaters, worden intensieve skills trainingen afgewisseld door het samen skaten, plezier maken en op gecontroleerde wijze grenzen verleggen en ontdekken. Voor dit kamp moet je reeds vlot in het skatepark kunnen rondrijden, stoppen, poppen & droppen, het is dus niet geschikt voor beginners. Meer info (periodes/ prijzen) via inschrijvingsbutton!

Let op, dit kamp is volzet. U kan zich wel inschrijven op de reservelijst, van zodra er een plek vrijkomt wordt u gecontacteerd.

Reservelijst

SBA CAMPS

Skateboarden is een zeer technische sport waar een extra duwtje in de rug van een gemotiveerde coach echt wel het verschil maakt.
Tijdens de SBA CAMPS leren zowel de beginnende als de meer geoefende skater op een inspirerende manier skaten. Onze gecertificeerde coaches zorgen hierbij dat iedereen in de groep op zijn eigen niveau bijleert.
De SBA CAMPS zijn een halve dag formule: elke dag van 09:00 tot 12:00! Meer info/data via de inschrijvingsbutton!

Let op, dit kamp is volzet. U kan zich wel inschrijven op de reservelijst, van zodra er een plek vrijkomt wordt u gecontacteerd.

Reservelijst

ANTWERPSE SPORTWEKEN

Tijdens de zomervakantie organiseren we ook skatekampen in het kader van de Antwerpse Sportweken. Deze kampen zijn ook toegankelijk voor beginnende skaters.

De inschrijvingen verlopen via Sporting A/ Antwerpse sportweken.

Title - Workshops

Initiaties in Antwerpen

Skateboard Academy Antwerpen voorziet initiatielessen waarbij er op een speelse manier kennis gemaakt kan worden met het skateboarden.
Scholen (kleuter- lager- en hoger onderwijs), verenigingen, bedrijven en particuliren kunnen een workshop aanvragen die we zo flexibel mogelijk inplannen. De workshops worden aangepast aan het aantal deelnemers en de noden van de doelgroep zodat we eventuele niveauverschillen goed kunnen opvangen en het uitdagend kunnen maken voor iedereen!

De initiatielessen gaan door in het skatepark (Damplein 35, 2060 Antwerpen), en materiaal (skateboards + helmen) zijn voorzien. Het aantal plaatsen voor workshops zijn beperkt dus wees er snel bij!

Wilt u graag een workshop aanvragen in het skatepark te Antwerpen?

Inschrijven
Title - Partners
Partners grid - Antwerp
Title - Nieuwsbrief

Ook zo curieus?

Zorg dat je als eerste op de hoogte bent van onze aankomende activiteiten en schrijf je snel in voor de nieuwsbrief!

Via de “SBA NEWSLETTER” ontvang je maandelijks al de updates over komende evenementen, wijzigingen van de skatepark uren, de nieuwste SBA goodies en zoveel meer!