Title - Skatepark

Adres

Skatepark Gentbrugge
Peter Benoitlaan 78
9050 Gentbrugge

Toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters.

Openingsuren

ZATERDAG
TIJDSBLOK 1: 13:00 – 15:00
TIJDSBLOK 2: 15:00 – 17:00
TIJDSBLOK 3: 17:00 – 19:00

ZONDAG
TIJDSBLOK 1: 12:00 – 14:00
TIJDSBLOK 2: 14:00 – 16:00
TIJDSBLOK 3: 16:00 – 18:00

Corona maatregelen

 • MAX. 10 skaters per tijdsblok
 • Wegens de corona maatregelen is het skatepark enkel toegankelijk voor jongeren t.e.m. het geboortejaar 2008 en jonger (13 jaar worden in 2021) !!
 • Vanaf 12 jaar heeft u een identiteitskaart mee
 • Een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar; in de gemeenschappelijke ruimtes (gang, bar, toilet) en wordt enkel afgedaan tijdens het sporten.
 • Een afstand van 1,5m moet TEN ALLEN TIJDE bewaard worden.
 • Geen ouders/toeschouwers in het skatepark toegelaten, u komt enkel naar het skatepark om te sporten.

Inkomprijs

€5

SBA Leden €3

Huisregels

 • Het dragen van een helm wordt streng aangeraden
 • Heb respect voor elkaar, het materiaal en de omgeving
 • Waarschuw als er een skateboard wegschiet
 • Respecteer elkaars niveau en help een beginnende skater
 • Help ons om het skatepark mee proper te houden!
Title - Skateschool

TRY OUTS

Op regelmatige tijdstippen organiseren we een proef lessenreeks. Tijdens deze TRY-OUT lessenreeks kan je kennismaken met onze werking, zonder dat je al onmiddellijk een langdurig engagement hoeft aan te gaan. Zowel beginnende als geoefende skaters vanaf 6 jaar zijn welkom. De club voorziet een skateboard en beschermingsmateriaal, eigen skateboard meebrengen kan. Deelnemers aan de try-outs krijgen voorrang tijdens een nieuw instapmoment voor de trainingen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Momenteel zijn er geen TRY-OUTS gepland. Aankomende try-outs worden steeds gecommuniceerd via de NEWSLETTER, dus schrijf je zeker in als je op de hoogte wilt blijven!

Inschrijven

TRAININGEN

Wekelijkse skateboardtrainingen in verschillende niveau -en leeftijdsgroepen onder begeleiding van gecertificeerde coaches.
De trainingen lopen van september tot mei (9 maanden). Er zijn geen trainingen tijdens de maand juni, schoolvakanties en feestdagen. De trainingen zijn toegankelijk vanaf 6 jaar. Eigen materiaal is niet noodzakelijk. Tijdens de cluburen is het skatepark exclusief voorbehouden voor de leden. Meer info cluburen/prijzen via inschrijvingsbutton!

Wilt u op de hoogte blijven van de komende inschrijvingen voor het clubseizoen vanaf september? Schrijf je dan in voor de SBA NEWSLETTER!

Inschrijven
Titles Sections - Skatekampen

PROGRESSION SKATECAMP

Skateboarden is een zeer technische sport waar een extra duwtje in de rug van een gemotiveerde coach echt wel het verschil maakt. Dit skateboard kamp is bedoeld voor de meer ervaren skaters, waarbij intensieve skills trainingen worden afgewisseld door het samen skaten, plezier maken en op gecontroleerde wijze grenzen verleggen en ontdekken. Voor dit kamp moet je reeds vlot in het skatepark kunnen rondrijden, stoppen, poppen & droppen, het is dus niet geschikt voor beginners. Meer info (periodes/ prijzen) via inschrijvingsbutton!

Aankomende kampen worden steeds gecommuniceerd via de NEWSLETTER, dus schrijf je zeker in als je op de hoogte wilt blijven!

De inschrijvingen voor het PROgression skatecamp pasen komen online op 26/02/2021.

Inschrijven

SBA CAMPS

Ondertussen een klassieker onder de skatekampen! De kampen worden georganiseerd tijdens de schoolvakanties, telkens in de voor of namiddag, afhankelijk van de leeftijdsgroep. Zowel beginners als gevorderde skaters zijn welkom. Samen skaten, respectvol met elkaar omgaan en op een aangename manier bijleren, staan daarbij centraal. Onze gecertificeerde coaches zorgen dat iedereen in de groep op zijn eigen niveau bijleert. De SBA CAMPS zijn een halve dag formule!

De SBA CAMPS KROKUS zijn helaas volzet, wilt u op de hoogte blijven van aanstaande skatekampen? Schrijf je dan in voor de NEWSLETTER!

Inschrijvingen voor de paas- en zomervakantie komen online op 26/02/2021.

Reservelijst
Title - Workshops

Initiaties in Gent

Skateboard Academy Gent voorziet initiatielessen waarbij er op een speelse manier kennis gemaakt kan worden met het skateboarden.
Scholen (kleuter- lager- en hoger onderwijs), verenigingen, bedrijven en particuliren kunnen een workshop aanvragen die we zo flexibel mogelijk inplannen. De workshops worden aangepast aan het aantal deelnemers en de noden van de doelgroep zodat we eventuele niveauverschillen goed kunnen opvangen en het uitdagend kunnen maken voor iedereen!

De initiatielessen gaan door in het skatepark te Gent (Peter Benoitlaan 78, 9050 Gentbrugge) en materiaal (skateboards + helmen) zijn voorzien.
Het aantal plaatsen voor workshops zijn beperkt dus wees er snel bij!

Wilt u graag een workshop aanvragen in het skatepark te Gent?

Contacteer ons
Title - Partners
Partners grid gent 2
Title - Nieuwsbrief

Ook zo curieus?

Zorg dat je als eerste op de hoogte bent van onze aankomende activiteiten en schrijf je snel in voor de nieuwsbrief!

Via de “SBA NEWSLETTER” ontvang je maandelijks al de updates over komende evenementen, wijzigingen van de skatepark uren, de nieuwste SBA goodies en zoveel meer!